FAQ

Reden voor een lekdetectie?

Ontdekt u een verkleuring aan de wand of het plafond en kan dit de oorzaak van een lekkage zijn. Om te voorkomen dat deze plekken groter worden of schade gaan aan richten, kunt u kiezen om een lekdetectie te laten uitvoeren. Vaak zijn de verkleuringen een gevolg van een water lekkage. Door deze lekkage kunnen verschillende schades ontstaan zoals houtrot schimmels, opbollen van vloer bedekkingen enz.  Door het laten vaststellen wat de bron van deze verkleuring is kan er ook snel een herstel worden uitgevoerd en zo de schade worden beperkt.

Merkt u in de woning dat er koude stromingen zijn langs de benen als je op de bank zit? Vaak komt dit in het winter seizoen voor dit kan door de verwarming installatie, maar het kan ook zijn dat er warmte lekken in de woning aanwezig zijn. Om dit vast te stellen kunt u een Detectie laten uitvoeren. Wij maken dan van de gevel warmte beeld opname binnen en buiten. Zoeken uit hoe de gevel is opgebouwd. Aan de hand van deze resultaten maken wij een rapportage die wij u toesturen.

 

Wanneer komen jullie?

Zodra uw opdracht bij ons binnen is zal deze gelijk in behandeling worden genomen. Indien gewenst regelen wij de correspondentie met uw verzekeraar. Nadat het onderzoek is afgerond en u het rapport ontvangen heeft, kunnen wij u ook verder helpen. Wij doen zelf geen herstel van de lekkage, maar kunnen u dit wel met een van onze partners aanbieden. Om het vocht uit de constructie te krijgen kunnen wij een ontvochtiger plaatsen. Op deze manier zal het herstel versneld kunnen worden.

Heeft u een lekdetectie service nodig?

Omdat de meeste waterlekken verborgen zijn, kunnen ze moeilijk te vinden zijn. Hier zijn enkele tekenen die aangeven dat u mogelijk een lekdetectie specialist moet bellen:

  • Je hoort het geluid van stromend water als alle kranen dicht zijn
  • Uw waterrekening blijft stijgen zonder duidelijke reden
  • Je ziet overmatige groei van vegetatie in een bepaald gebied
  • Er ontstaan scheuren in de fundering
  • Bepaalde plekken op de vloer zijn altijd warm
  • Op ongebruikelijke plaatsen ontstaan onaangename geuren
  • Uw vloerbedekking is verkleurd of vlekkerig
Lekdetectie, meer informatie

Poseidon Detectie is met name gespecialiseerd in bouwkundige lekkage problemen. Leiding technische lekkage oorzaken zijn vaak eenvoudiger op te sporen en is minder bouwkundige kennis vereist. Maar ook bij niet bouwkundige lekkage problemen zoals een badkamer of cv-lekkage helpen wij u graag. Wilt u meer informatie over mogelijkheden neem dan contact met ons op. Geheel vrijblijvend kunt u uw vochtprobleem of lekkage klacht aan ons voorleggen. Omdat foto opname meer inzicht geven kunt u deze ook altijd meezenden. 

  1. Contact opnemen

Als u een lekkage vermoed neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch 085303027 of u kunt ons Contactformulier invullen. Dan maken wij een afspraak met u. Wij kunnen vaak al binnen 48 bij u zijn en bij spoed eventueel dezelfde dag

  1. Het onderzoek 

Om de lekkage op te sporen zullen wij gebruiken van verschillende technieken. Dit deze onderzoek is niet destructief. Er worden tijdens het onderzoek geen constructies open gemaakt. 

  1. De afhandeling

Onze onderzoek resultaten verwerken wij in een duidelijke rapportage en deze sturen wij naar u toe. Deze rapportage kan door de hersteller worden gebruikt voor het maken van een prijs opgave en voor het oplossen van het gebrek. Deze rapportage kunt u ook aan uw verzekering toesturen. het is mogelijk dat de kosten voor de rapportage worden vergoed door de verzekering. Daarnaast is deze rapportage handig voor de verzekering. Na een onderzoek zijn wij natuurlijk altijd bereid toelichting te geven.

Wat doen jullie na een detectie?

Na ons onderzoek ontvangt u binnen 1-2 werkdagen ons meetverslag met daarin onze bevindingen en een hersteladvies. Om onze onafhankelijkheid te kunnen waarborgen, verrichten wij geen herstelwerkzaamheden en kiest u uw eigen herstelbedrijf. Wij kunnen u daarover wél adviseren. Mocht een gemaakte afspraak op de dag van uitvoering worden geannuleerd, zijn wij helaas genoodzaakt om u € 125,00 excl. btw in rekening te brengen!

Lekdetectie kosten

Transparantie vinden we bij Poseidon Detectie belangrijk. Vandaar dat we de kosten van een lekdetectie hieronder vermeld hebben.

Onze prijzen:

€ 275 excl. BTW Detectie per object alleen advies zonder een inspectierapport.

€ 330 excl. BTW Detectie per object met een digitaal inspectierapport opgesteld voorzien van de bevindingen, opnamen, oorzaken en herstel opties. Deze ontvangt u na 1-2 werkdagen.

Het is belangrijk om lekkages zo snel mogelijk op te sporen en verhelpen, hierdoor wordt voorkomen dat er schimmels in de woning ontstaan. Het beste is om zo snel mogelijk zelf maatregelen te nemen om de schade te beperken. Kosten gemaakt voor het beperken van schade worden over het algemeen wel door verzekeraars vergoedt. U kunt hierbij denken aan het inhuren van een lekdetectiebedrijf die de bron van de lekkage  op spoort om, zo de schade die wordt veroorzaakt te beperken.

Wil je meer informatie over de prijs van lekdetectie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij spoedgevallen kunnen wij meestal dezelfde dag nog aanwezig zijn. 

Wat is lekdetectie?

Lekdetectie is het snel en specialistisch opsporen van de oorzaken van lekkage. Bij een lekdetectie is er vaak een onderscheid in: een leiding technische lekkage of een bouwkundige lekkage. Lekdetectie wordt uitgevoerd door technici met een bouwkundige en een installatietechnische opleiding met meerdere jaren ervaring. Het opsporen van lekkage oorzaken gebeurt door technici met speciale lekkage apparatuur. Op deze website vindt u meer informatie over technieken en mogelijkheden.

Als de oorzaak van een lekkage niet door u zelf, installateur of aannemer kan worden achterhaald biedt een lekdetectiebedrijf uitkomst. Vaak vraagt ook een verzekeringsmaatschappij om een onafhankelijk onderzoek. Bij een deugdelijk lekdetectiebedrijf krijgt u altijd een onafhankelijke rapportage voorzien van een onderzoek samenvatting en een conclusie van het onderzoek met een advies voor het herstel.

Is lekdetectie duur?

Nee omdat de kosten zichzelf vaak terugverdienen. De tarieven van lekdetectie en lekdetectie bedrijven variëren maar een onderzoek kost al snel een paar honderd euro. Er wordt gewerkt met opgeleid en ervaren personeel met kostbare en specialistische apparatuur. Poseidon Detectie hanteert een landelijk vast tarief omdat dit wel zo helder is zonder bijkomende kosten. Wij rekenen ook geen voorrijkosten.

Vindt Poseidon Detectie alle lekkages?

In meer dan 95% van de gevallen vinden wij de oorzaak en locatie van de lekkage. Bij de overige stellen wij een plan van aanpak op waarbij tot nu toe in alle gevallen de lekkage oorzaak is vastgesteld zonder extra kosten.

Welke methode gebruiken wij?

Bij het opsporen van lekkages hanteert Poseidon Detectie verschillende technieken. Want wij weten dat elke lekkage vraagt om een andere methode. Doel van het toepassen van de verschillende lekdetectie technieken is het herstellen van jouw lekkage zonder hakken of breken. Zo brengt Poseidon Detectie rust en gemak. Elke techniek heeft weer andere voordelen en toepassingsmogelijkheden. Zo meten sommige technieken het verschil in temperatuur, zoals de infraroodtechniek. Hierbij wordt met een warmtebeeldcamera de lekkage opgespoord aan bijvoorbeeld waterleidingen, centrale verwarming, vloerverwarming en daken.

Wat is Ultrasoon?

Een veel gebruikte techniek om jouw lek op te sporen is een detectie met ultrasoon metingen. Bij deze technieken worden lekkage geluiden in een constructie van een gebouw, maar ook diep onder de grond gemeten. Ultrasoon metingen kunnen ook gebruikt worden om vochtproblemen te detecteren.

Wat is endoscoop?

Voor het inspecteren van rioleringen of holle ruimtes maken we bij Poseidon Detectie gebruik van endoscopen. Deze kunnen problemen detecteren aan de onderzijde van douchebakken en baden en andere holle ruimtes. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor lekkages in vochtige ruimtes.

Rooktest

Bij diverse lekdetectie technieken wordt gebruik gemaakt van een medium om het lek op te sporen. Zo staat bij traceergas detectie het medium traceergas centraal. Bij de rooktest methode wordt juist rook als medium ingezet.

Kleurstof

Kleurstof test wordt gekozen voor kleurstoffen in vloeibare of poedervorm. Elke detectietechniek heeft weer andere voordelen en mogelijkheden. Bij Poseidon Detectie hebben we veel expertise en professionele apparatuur tot onze beschikking, waardoor we voor elke lekkage de juiste partner zijn.

Hoe kunnen we betalen?

Voor de betaling gebruiken wij de volgende methode, direct pinnen, contante betaling of binnen 7 dagen via bank of giro. Wij rekenen altijd met de opdrachtgever af. Eventuele vergoedingen van uit de verzekering worden geregeld door de opdrachtgever zelf.