FAQ

Reden voor een lekdetectie?

Lekkages moeten snel verholpen worden om waterschade te voorkomen. Denk bij waterschade onder andere aan vochtplekken en houtrot. Met een detectie kunnen wij snel een lekkage opsporen en kunt u het direct laten repareren.

Ook warmtelekken kunnen we voor u opsporen. Mocht u te maken hebben met een warmtelek in huis, dan zorgt dit voor een onnodig hoge energierekening. Wij scannen uw huis of pand op warmtelekken zodat u deze doelgericht kunt aanpakken.

Wanneer komen jullie?

Zodra uw opdracht bij ons binnen is zal deze gelijk in behandeling worden genomen. Indien gewenst regelen wij de correspondentie met uw verzekeraar. Nadat het onderzoek is afgerond en u het rapport ontvangen heeft, kunnen wij u ook verder helpen. Wij doen zelf geen herstel van de lekkage, maar kunnen u dit wel met een van onze partners aanbieden. Om het vocht uit de constructie te krijgen kunnen wij een ontvochtiger plaatsen. Op deze manier zal het herstel versneld kunnen worden.

Heeft u een lekdetectie service nodig?

Omdat de meeste waterlekken verborgen zijn, kunnen ze moeilijk te vinden zijn. Hier zijn enkele tekenen die aangeven dat u mogelijk een lekdetectie specialist moet bellen:

  • Je hoort het geluid van stromend water als alle kranen dicht zijn
  • Uw waterrekening blijft stijgen zonder duidelijke reden
  • Je ziet overmatige groei van vegetatie in een bepaald gebied
  • Er ontstaan scheuren in de fundering
  • Bepaalde plekken op de vloer zijn altijd warm
  • Op ongebruikelijke plaatsen ontstaan onaangename geuren
  • Uw vloerbedekking is verkleurd of vlekkerig
Lekdetectie, meer informatie

Poseidon Detectie is met name gespecialiseerd in bouwkundige lekkage problemen. Leiding technische lekkage oorzaken zijn vaak eenvoudiger op te sporen en is minder bouwkundige kennis vereist. Maar ook bij niet bouwkundige lekkage problemen zoals een badkamer of cv-lekkage helpen wij u graag. Wilt u meer informatie over mogelijkheden neem dan contact met ons op. Geheel vrijblijvend kunt u uw vochtprobleem of lekkage klacht aan ons voorleggen. Omdat foto opname meer inzicht geven kunt u deze ook altijd meezenden. 

  1. Neem contact op

Neem op tijd contact met ons op om de lekkage zo snel mogelijk te detecteren. Op deze manier kunnen wij snel een afspraak met u maken om de lekkage te detecteren. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

  1. Lekkage opsporen

Vervolgens komen wij bij u langs om de lekkage op te sporen. Met behulp van apparatuur kunnen wij, zonder hak- en breekwerk, de lekkage detecteren. Naast waterlekkages kunnen wij ook warmte lekken opsporen.

  1. Rapportage opstellen

U krijgt van ons een duidelijke rapportage met daarin de locatie van de lekkage. Op deze manier weet de loodgieter wat er moet gebeuren om het lek te dichten. Daarnaast is deze rapportage handig voor de verzekering

Wat doen jullie na een detectie?

Na ons onderzoek ontvangt u binnen 1-2 werkdagen ons meetverslag met daarin onze bevindingen en een hersteladvies. Om onze onafhankelijkheid te kunnen waarborgen, verrichten wij geen herstelwerkzaamheden en kiest u uw eigen herstelbedrijf. Wij kunnen u daarover wél adviseren. Mocht een gemaakte afspraak op de dag van uitvoering worden geannuleerd, zijn wij helaas genoodzaakt om u € 125,00 excl. btw in rekening te brengen!

Lekdetectie kosten

Transparantie vinden we bij Poseidon Detectie belangrijk. Vandaar dat we de kosten van een lekdetectie hieronder vermeld hebben.

 

Onze prijzen:

 

€ 275 excl. BTW Detectie per object alleen advies zonder een inspectierapport.

 

€ 330 excl. BTW Detectie per object met een digitaal inspectierapport opgesteld voorzien van de bevindingen, opnamen, oorzaken en herstel opties. Deze ontvangt u na 1-2 werkdagen.

 

 

Het is belangrijk om lekkages zo snel mogelijk op te sporen en verhelpen, hierdoor wordt voorkomen dat er schimmels in de woning ontstaan. Het beste is om zo snel mogelijk zelf maatregelen te nemen om de schade te beperken. Kosten gemaakt voor het beperken van schade worden over het algemeen wel door verzekeraars vergoedt. U kunt hierbij denken aan het inhuren van een lekdetectiebedrijf dat de bron van de lekkage die de schade veroorzaakt op te sporen.

Wil je meer informatie over de prijs van lekdetectie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij spoedgevallen kunnen wij meestal dezelfde dag nog aanwezig zijn. 

Wat is lekdetectie?

Lekdetectie is het snel en specialistisch opsporen van de oorzaken van lekkage. Bij een lekdetectie is er vaak een onderscheid in: een leiding technische lekkage of een bouwkundige lekkage. Lekdetectie wordt uitgevoerd door technici met een bouwkundige en een installatietechnische opleiding met meerdere jaren ervaring. Het opsporen van lekkage oorzaken gebeurt door technici met speciale lekkage apparatuur. Op deze website vindt u meer informatie over technieken en mogelijkheden.

Als de oorzaak van een lekkage niet door u zelf, installateur of aannemer kan worden achterhaald biedt een lekdetectiebedrijf uitkomst. Vaak vraagt ook een verzekeringsmaatschappij om een onafhankelijk onderzoek. Bij een deugdelijk lekdetectiebedrijf krijgt u altijd een onafhankelijke rapportage voorzien van een onderzoek samenvatting en een conclusie van het onderzoek met een advies voor het herstel.

Is lekdetectie duur?

Nee omdat de kosten zichzelf vaak terugverdienen. De tarieven van lekdetectie en lekdetectie bedrijven variëren maar een onderzoek kost al snel een paar honderd euro. Er wordt gewerkt met opgeleid en ervaren personeel met kostbare en specialistische apparatuur. Poseidon Detectie hanteert een landelijk vast tarief omdat dit wel zo helder is zonder bijkomende kosten. Wij rekenen ook geen voorrijkosten.

Vindt Poseidon Detectie alle lekkages?

In meer dan 95% van de gevallen vinden wij de oorzaak en locatie van de lekkage. Bij de overige stellen wij een plan van aanpak op waarbij tot nu toe in alle gevallen de lekkage oorzaak is vastgesteld zonder extra kosten.

Welke methode gebruiken wij?

Bij het opsporen van lekkages hanteert Poseidon Detectie verschillende technieken. Want wij weten dat elke lekkage vraagt om een andere methode. Doel van het toepassen van de verschillende lekdetectie technieken is het herstellen van jouw lekkage zonder hakken of breken. Zo brengt Poseidon Detectie rust en gemak. Elke techniek heeft weer andere voordelen en toepassingsmogelijkheden. Zo meten sommige technieken het verschil in temperatuur, zoals de infraroodtechniek. Hierbij wordt met een warmtebeeldcamera de lekkage opgespoord aan bijvoorbeeld waterleidingen, centrale verwarming, vloerverwarming en daken.

Wat is Ultrasoon?

Een veel gebruikte techniek om jouw lek op te sporen is een detectie met ultrasoon metingen. Bij deze technieken worden lekkage geluiden in een constructie van een gebouw, maar ook diep onder de grond gemeten. Ultrasoon metingen kunnen ook gebruikt worden om vochtproblemen te detecteren.

Wat is endoscoop?

Voor het inspecteren van rioleringen of holle ruimtes maken we bij Poseidon Detectie gebruik van endoscopen. Deze kunnen problemen detecteren aan de onderzijde van douchebakken en baden en andere holle ruimtes. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor lekkages in vochtige ruimtes.

Rooktest

Bij diverse lekdetectie technieken wordt gebruik gemaakt van een medium om het lek op te sporen. Zo staat bij traceergas detectie het medium traceergas centraal. Bij de rooktest methode wordt juist rook als medium ingezet.

Kleurstof

Kleurstof test wordt gekozen voor kleurstoffen in vloeibare of poedervorm. Elke detectietechniek heeft weer andere voordelen en mogelijkheden. Bij Poseidon Detectie hebben we veel expertise en professionele apparatuur tot onze beschikking, waardoor we voor elke lekkage de juiste partner zijn.

Hoe kunnen we betalen?

De betaling dient plaats te vinden via direct pinnen, contante betaling of binnen 7 dagen via bank of giro. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor betaling van onze factuur. Indien de kosten van de lekdetectie door verzekeraar worden vergoed, declareert opdrachtgever de kosten van het onderzoek zelf bij verzekeraar.