Dak Lekkage

Lekdetectie in een plat dak laten uitvoeren

Een daklekkage in een plat dak opsporen is vaak niet eenvoudig. De bron van de lekkage kan namelijk een klein scheurtje in uw bitumineuze dakbedekking zijn. Ook is het vaak niet duidelijk waar het water heen stroomt onder de dakbedekking omdat het een plat dak betreft. Het lek en de waterschade hoeven dus niet perse op dezelfde plek te zitten. Een lekdetectie van een plat dak uitvoeren biedt dan een oplossing! Bij lekdetectie zetten wij speciale apparatuur in om de bron van de daklekkage te vinden. Vervolgens kan een dakdekker uw dak relatief snel en eenvoudig repareren. Vaak is het bij een daklekkage in een plat dak voldoende om de scheurtjes dicht te laten branden.

Daklekkage- lekkage aan het dak
Dakrot-rottend dak
Dakpan lekkage

Schade beperken bij een plat dak

Daklekkages zullen vrijwel altijd voor waterschade aan uw woning zorgen. Waterschade zorgt niet alleen voor lelijke plekken. Ook kan het houtrot veroorzaken. Het vocht trekt via uw platte dak bij uw muren naar beneden. Door de lekkage in uw dak zo snel mogelijk te laten herstellen, voorkomt u schade. Dakdekkers beschikken echter zelden over de apparatuur die nodig is om een lek op te sporen. Helaas zullen zij dan over moeten gaan op hak- en breekwerk. Bij lekdetectie is dit niet nodig! Met lekdetectie leggen we de locatie van het lek duidelijk vast zodat uw dakdekker het lek snel kan repareren.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die we in kunnen zetten voor lekdetectie in platte daken. We gebruiken onder andere ultrasoon detectie. De tijd tussen het versturen van de trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan geeft de locatie van het lek weer. Ook onze thermografische camera zetten we regelmatig in om lekken op te sporen.

Waarom Poseidon Lekdetectie?

Een waterlek opsporen gebeurt door onze specialisten aan de hand van moderne technieken, zodat wij u uitsluitsel kunnen bieden met welk waterlek u te kampen hebt, en hoe u dit best aanpakt. De waterlek opsporen kostprijs hoeft u zeker niet af te schrikken: u zult merken dat ons professioneel advies helemaal niet duur is, en dat u dankzij onze deskundigheid heel wat extra kosten voor reparaties allerhande kunt uitsparen en vooral heel wat waterellende vermijdt.